Kecskeméten tartották a 16. Országos Patikanapot
A betegek gyógyszerhasználati együttműködőkészségének fejlesztése volt a központi témája a 16. Országos Patikanapnak, melyet a kecskeméti Pajzs Gyógyszertárban rendeztek meg szerdán – írja a baon.hu.

A lap szerint a rendezvény legfőbb célja évről évre lehetőséget biztosítani a nagyközönség számára, hogy az ország különböző gyógyszertáraiban betekintést nyerhessenek a gyógyszerészek mindennapi tevékenységébe, közelebbről megismerhessék felelősségteljes munkájukat és az egészségügyben betöltött szerepüket.

A baon.hu hozzáteszi: a naphoz minden évben szakmai programok is kapcsolódnak; idén a komplex gyógyszergyári adherencia fejlesztő program elindítása volt a központi téma, melynek előkészítésében többek között a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság, a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Kara, a Magyar Tüdőgyógyász Társaság, az Országos Alapellátási Intézet, a Nemzeti Betegfórum, a Hungaropharma és az MGYK is részt vett.

A rendezvényen a szakmai programok mellett kísérőprogramok is megvalósultak, így többek között virtuális anatómiai mozisátor, szűrőkamion és életmód tanácsadás várta a látogatókat – írja tudósításában a megyei hírportál.

Az Országos Patikanaphoz kapcsolódóan a nyíregyházi 100 Éves Patika is rendhagyó nyílt napot szervezett, ahol szintén ingyenes szűrésekkel várták az érdeklődőket. Utóbbi eseményről a szon.hu számolt be.

Forrás: baon.hu
Kelt: 2019-06-14