Elavult villamoshálózat miatt kellett költöznie a fábiánsebestyéni patikának
Új helyre költözött a patika Fábiánsebestyénben. Eddig az önkormányzattól bérelt épületben működött, de annak elavult a villamos hálózata. A gyógyszerésznek lépnie kellett, mivel az önkormányzat elhalasztotta a felújítást – írja a Délmagyarország.

A lap beszámolója szerint a korábban az önkormányzat által biztosított épületben hatvan éves elektromos vezetékek voltak, amelyeket többször életveszélyesnek nyilvánítottak, ennek ellenére az önkormányzat nem gondoskodott a felújításról.

„1996-tól béreltem a patikát. Körülbelül 12 éve minden évben elhangzott, hogy a felújítás fontos feladat, de soha nem történt semmi. A gyógyszerészeknek ellátási kötelezettségük van, tehát nekem el kell látnom a falut gyógyszerrel. Mivel az önkormányzat nem újította fel és nem is adta el a patika épületét, más megoldást kellett keresnem. Végül augusztus végén úgy döntöttünk a családdal, hogy a település központjában másfél éve üresen álló régi takarékszövetkezeti épületet megvesszük” – mondta a lapnak a patika tulajdonosa, Varga-Dudás Margit.

A részben hitelből fedezett új patika május 20-án nyitott meg. Kós György polgármester a lapnak elmondta, a képviselő-testület tárgyalni fog a régi patika sorsáról, de egyelőre még nem született döntés.

Forrás: delmagyar.hu
Kelt: 2019-05-23