Száztíz dolgozó hiányzik a győri kórházból
Tíz műtőssegéd és száz ápoló hiányzik a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházból – mondták el az intézmény vezetői a kisalfold.hu regionális hírportálnak.

Tíz embert akár ma fel tudnának venni a győri kórházba műtőssegédnek, s aki vállalja, közben elvégezheti az OKJ-s papírt adó szakképzést is. A kórház állja a költségét és biztosítja a vizsgákhoz a felkészülési időt – írja a kisalfold.hu dr. Tamás László János főigazgató és Csordás Adrienn ápolási igazgató szavaira hivatkozva.

Akinek nincs szakképesítése, az 149 ezer forint minimálbért kaphat, aki azt megszerzi, 195 ezer forinttal indul. Havonta 30 ezer forint jár mindenkinek, ehhez jönnek a kiemelt műtéti pótlékok. Az ápolási igazgató átlagszámot tud mondani: 300 ezer forint körül lehet keresni ebben a munkakörben – próbálják csábítani a leendő munkavállalókat az intézmény vezetői.

Nagyjából ugyanennyit ajánlanak annak is, aki az ápolói (nővéri) pályát célozná meg. Száz helyet itt is azonnal be tudnának tölteni – ha lenne ennyi jelentkező. A szakiskolai rendszer korábbi megszüntetése, átalakítása már előrevetítette azt a helyzetet, ami mostanra előállt: egyre többen érték/érik el a nyugdíjkorhatárt, a fiatal utánpótlás pedig nem áll sorba, hogy a helyükre lépjen. A lap hozzáteszi: a győri kórházban szívesen alkalmaznak nőket is műtőssegéd munkakörben.

A Kisalföld teljes cikke az alábbi címen olvasható.

Forrás: kisalföld.hu
Kelt: 2019-05-15