Felelős Vállalkozás Díjat kapott egy kunfehértói patika

A Fehértó Patika azzal érdemelte ki a Hungaropharma Zrt. elismerését, hogy egy korábbi, 750 ezer forintos pályázaton nyert díjukat óvodások mozgásterápiájának finanszírozására használták fel.

„Alapvetően én nem pályáztam erre a díjra. Engem a cég keresett meg, mert látták, hogy egy korábban meghirdetett, Együtt a helyi közösségekért című pályázaton nyert 750 000 forintot mire és hogyan használtunk fel. Az összeget költhettük volna magunkra, a patika fejlesztésére is, de úgy gondoltam, példát mutathatok azzal, hogy a pénzt a közösség javára fordítom” – nyilatkozta a halasinfo.hu-nak Dr. Lovászné Dr. Veres Adrienn, a patika vezetője.

A gyógyszerész a lapnak elmondta: fontosnak tartja, hogy a betegeknek való tanácsadás és egyéb patikai munkák mellett egyéb módon is részt vállaljon a közösség életében. A korábbi pályázaton nyert összeget így egy, a helyi óvodásoknak tartott mozgásterápiás program, az ún. „okosító” TSMT finanszírozására fordították, amelyben 24 helyi óvodás vehet részt fél éven keresztül. A gyógyszertár társadalmi felelősségvállalását a Hungaropharma Zrt. egy emlékplakettel és emléklappal díjazta.

Forrás: halasinfo.hu
Kelt: 2019-05-03