Nem hosszabbítják meg a fővárosi ellátórendszerért felelős miniszteri biztos mandátumát
Cserháti Péter miniszteri biztos megbízatása lejárt, az emberi erőforrások minisztere nem hosszabbította meg – írja a MedicalOnline.

Május első napjától már nem Cserháti Péter felel a fővárosi ellátórendszer átszervezéséért. A miniszteri biztos megbízatása lejárt, az emberi erőforrások minisztere nem hosszabbította meg –írja a MedicalOnline.

Cserháti Péter a második Orbán-kormány megalakulása óta lát el különféle feladatokat az államigazgatásban. 2010-ben Szócska Miklós mellett helyettes államtitkárként vitte az ügyeket, majd 2013-ban miniszteri biztossá nevezték ki. Akkor az egészségügyi struktúraváltással összefüggő 2013-2014. évi betegút-szervezési és finanszírozási feladatok ellátásáért, és a rehabilitációs fekvőbeteg- és járóbeteg-szakellátás területén megkezdett átalakítások előkészítésének folytatásáért felelt, valamint feladata volt az ezek ellátásához szükséges 2007-2013, illetve a 2014-2020 közötti Új Széchenyi Terv végrehajtásának és tervezésének felügyelete, továbbá a gyógyászati segédeszköz-ellátás új rendszerének kialakításában való közreműködés. Ebben az évben nyerte el az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet megbízott főigazgatói székét is.

2014 decemberében a rehabilitációs szakellátás fejlesztéséért felelős miniszteri biztosi kinevezést kapott, a budapesti ellátás átszervezésével első ízben 2016 januárjától bízták meg hat hónapra, félévente meghosszabbítva azt.

A MedicalOnline értesülései szerint Cserháti Pétert a mérnök végzettségű Tóvizi Attila válthatja ezen a poszton.

Forrás: Medical Online
Kelt: 2019-05-02