Nagyobb szerepet szán a gyógyszerészeknek egy amerikai egészségbiztosító
A Troy Medicare nevű magánbiztosító Észak-Karolinában olyan, időseknek szóló egészségbiztosítási csomag bevezetését tervezi, amely erősítené a gyógyszerészi kontroll szerepét az idősek ellátásában.

A Troy Medicare nevű egészségbiztosító olyan új egészségbiztosítási csomagok bevezetését tervezi, amelyek plusz finanszírozást biztosítanának a helyi gyógyszerészeknek az idősek gondozásában való aktívabb szerepvállalásért. A cég eddig ötmillió dollárt gyűjtött befektetőktől az új csomag bevezetésére, amelyet első körben öt észak-karolinai járásban indítanának el jövőre. Az új szolgáltatás elsősorban a kis, független gyógyszertárakat részesítené előnyben a CVS-hez és a Walgreenshez hasonló nagy patikaláncok helyett – írja a Business Insider.

A gyógyszerészek szerepe elsősorban az lenne, hogy rendszeres betegtalálkozókon ellenőrizzék a programban részt vevők egészségét, és támogassák őket a kórházi kezelést igénylő betegségek megelőzésében. Flaviu Simihaian, a cég vezérigazgatója a Business Insidernek úgy fogalmazott:

„Az a bizalom, amivel az idősek a gyógyszerészük felé bírnak, nem helyettesíthető mással. A gyógyszerészek egy nagyon kihasználatlan erőforrást jelentenek az egészségügyi rendszerünkben.”

A társadalom elidősödésével az Egyesült Államokban egyre népszerűbbek azok a magánegészségbiztosítási sémák, amelyek a standard Medicare biztosításhoz képest személyre szabható pluszszolgáltatásokat is tartalmaznak (Medicare Advantage). A Troy Medicare által javasolt sémában a gyógyszerészek havi fix 30-50 dollárt kapnának az általuk kezelt betegek után. Ez különösen fontos bevételi forrás lehet a gyógyszertáraknak egy olyan időszakban, amikor a hagyományos értékesítés bevételei csökkennek az online szolgáltatások kárára – írja a lap.

A Business Insider teljes cikke az alábbi címen olvasható.

Forrás: Business Insider
Kelt: 2019-05-02