Beigazolódott, hogy kanyaróval fertőződött a betegszállító Szombathelyen
Beigazolódott, hogy kanyaróval fertőződött meg az a betegszállító, aki korábban egy valószínűleg Kazahsztánban megbetegedett, azóta már gyógyultan távozott beteggel érintkezett munkája során a Markusovszky Kórházban – közölte az MTI érdeklődésére szerdán Káldy Zoltán, az intézmény orvosigazgatója.

Tájékoztatása szerint a kollégájuk jól van, hazaengedését a napokban tervezik, újabb beteg „nincs a látókörükben”. Az orvosigazgató emlékeztetett, hogy a megelőzés érdekében látogatási tilalmat vezettek be a kórház infektológiai osztályán, az előírásoknak megfelelően elkülönítették mindkét kanyarós beteget és védőoltást adtak be azoknak, akik érintkezhettek velük.

Stánitz Éva megyei tisztifőorvos szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében tudatta: a vírusfertőzést laboratóriumi vizsgálatokkal igazolták, ennek alapján a kórházzal együttműködve megtették a szükséges intézkedéseket. A járványveszély elhárítása érdekében az elmúlt napokban 67 embert részesítettek védőoltásban, akik vélhetően kapcsolatba kerültek valamelyik beteggel, és nem tudták teljes biztonsággal igazolni, hogy rendelkeznek kanyaró elleni védőoltással.

Forrás: MTI
Kelt: 2019-04-17