Sztrájkot hirdettek a Chinoin dolgozói
Kedden 13 és 15 óra között figyelmeztető sztrájkot tartanak a Chinoin-Sanofi több telephelyén, Újpesten, Veresegyházon és Csanyik-völgyben valamint szolidaritási sztrájkot a Sanofi nagytétényi telephelyén. A cég a figyelmeztető sztrájkot tudomásul vette, a sztrájktörvényt minden tekintetben tiszteletben tartja. A bértárgyalásokat kedden 14 órakor folytatják – írja a Világgazdaság online a Sanofi kommunikációs vezetőjére hivatkozva.

A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) valamint a Chinoin Zrt. vezetősége hétfőn több órán keresztül konstruktív tárgyalásokat folytatott – írja a Világgazdaság online a VDSZ-re hivatkozva. A szakszervezet azt szeretné elérni, hogy minden alkalmazott bérét nominálisan 30 ezer forinttal emeljék. Ezt az igényt a munkáltató meghallgatta, komolyan vette, a felek érdemi tárgyalást folytattak és megfogalmazták szándékukat a közös megállapodásra.

A szakszervezet múlt héten alakította meg a sztrájkbizottságot a csaknem 2000 főt foglalkoztató Sanofi magyarországi leányvállalatánál, a három magyarországi telephellyel rendelkező Chinoin Zrt.-nél. A Chinoin-Sanofi hangsúlyozta, fontos számára a munkavállalók elégedettsége és megtartása. Ennek érdekében már február elején lépéseket tett a vállalatcsoport felső vezetése felé a 2019. évi bérek további emelése érdekében. A vállalat vezetése ezekre a lépésekre ráerősített, és arra törekszik, hogy mielőbb megállapodás szülessen – írja a vg.hu.

Forrás: Világgazdaság Online
Kelt: 2019-04-09