Május a vérnyomásmérés hónapja!
A Nemzetközi Hipertónia Társaság, a Hipertónia Világ Liga és a Magyar Hypertonia Társaság ismét mozgalmat hirdet2019 májusára (May Measurement Month 2019–MMM19)!

A mozgalom újabb figyelemfelhívás a népbetegséggé vált hipertónia veszélyeire, kellő időben történő felismerés és megelőzés fontosságára.
A hazánkban élő mintegy 3,5 millió hipertóniás beteg miatt Magyarország is jelentkezett a mozgalomba, melynek során olyan személyeknél történik adatlap kitöltés és vérnyomásmérés, akiknek egy éven belül nem volt megmérve a vérnyomása (MMM19-HU Program).

A vérnyomásmérő helyek terveink szerint a hipertónia ellátóhelyek, a társszakmák szakrendelései, a háziorvosi és üzemorvosi rendelők és a gyógyszertárak, a munkahelyek és a családtagok lesznek. Önkéntesek segítségével közösségi rendezvényeken, bevásárló központokban is sor kerülhet vérnyomásmérésre.

Kérjük, hogy jelentkezésével, támogató és segítő részvételével segítse a mozgalom hazai megvalósulását, hogy minél több nem felismert hipertóniás személyt azonosítsunk és a megfelelő ellátáshoz juttathassuk!

Jelentkezéskor mindenki megkapja a szükséges dokumentumokat (adatlap, beleegyező nyilatkozat). Idén lehetőség van az adatok „applikáción” keresztüli beküldésére is, ennek módjáról a regisztrációt követően adunk tájékoztatást.

Jelentkezni lehet a Nemzeti Koordinátori Iroda e-mail címén:
mmm19.hu@gmail.com

Köszönettel és tisztelettel,
a Magyar Hypertonia Társaság vezetősége nevében

Dr. Járai Zoltán
az MHT elnöke,
az MMM 19 Program hazai koordinátora

MMM19 Program felhívás

Forrás: MOSZ Info
Kelt: 2019-04-01