Külföldi gyógyszerbeszerzést segítő oldal indult
A „Pill in trip” nevű online szolgáltatás abban segít, hogy külföldi utazásaink során megtaláljuk az azonos hatóanyagú, de az adott országban más néven forgalmazott készítményeket – írja a hvg.hu.

A különböző országokban gyakran más elnevezéssel forgalmaznak azonos összetevőjű gyógyszereket, ezért a Pill in trip nevű weboldal abban segít, hogy megtaláljuk, milyen néven szerepel egy-egy gyógyszer abban az országban, ahol éppen tartózkodunk – írja a hvg.hu.

Az oldal három kérdés megválaszolása alapján mutatja meg az ekvivalens készítményeket: meg kell adnunk, hogy milyen országból érkeztünk, milyen készítményt szedünk otthon, illetve, hogy melyik országban tartózkodunk jelenleg. Ezután a nagy piros „Find Pills” gombra kattintva az applikáció kiírja az adott országban kapható helyettesítő készítmények nevét – írja a lap.

A szolgáltatás a teljesen egyező készítmények mellett a részben egyező gyógyszereket is megmutatja, illetve százalékosan jelzi az egyezés mértékét is. A keresési eredmények kinyomtathatóak, illetve akár PDF-ben is elmenthetjük őket.

Forrás: hvg.hu
Kelt: 2019-04-01