Záródokumentum
Gyógyszertár-működtetés 2019.
XXIV. Konferencia
2019. március 08-10.

„XXIV. konferencia a 24. órában”

Az egyre égetőbb, a működés erőforrásait is érintő gondjaik mellett, a gyakorló gyógyszerészek három nap alatt foglalkoztak a hivatás és a menedzsment harmóniája, a belső szervezettség jelentősége, a szakma és a szolgáltatás, valamint a gyógyszerpiac változásainak kérdéseivel egyaránt. Nem kerülték meg a gyógyszerbiztonság égisze alatt rájuk rótt adminisztratív feladatok és ezek vonzatainak megtárgyalását sem, mint ahogy a jogi, gazdasági és számviteli aktualitások is górcső alá kerültek.
A programnak megfelelően hatvankét felkért előadó vállalta a jól meghatározott, kiválasztott kérdések bemutatását, és harmincnyolc hozzászólás színesítette azokat. A résztvevők megállapították, hogy kritikus pozícióban van a közvetlen lakossági gyógyszerellátás.

Ezzel összefüggésben a megoldás érdekében:

A konferencia résztvevői kérik a „XXIV. Gyógyszertár-működtetés” záródokumentuma döntéshozó és szakmai vezető fórumok számára való eljuttatását. Egyben javasolják a felvetődő kérdések további vizsgálatát követően, azokat októberben, a 2019. évi Gyógyszerészek Országos Kongresszusa rendezvényein napirendre tűzni!

Forrás: MOSZ Info
Kelt: 2019-03-20