Új egészségügyi központot alakítanak ki Kiskunfélegyházán
Több mint egymilliárd forint önerős beruházásként új egészségügyi központot alakítanak ki a régi rendelőintézetből Kiskunfélegyházán – tájékoztatta a város polgármestere az MTI-t.

Csányi József (Nemzeti Fórum) elmondta: a régen várt fejlesztés pénzügyi alapjait a sportcsarnok PPP-konstrukciójának kiváltása és az elmúlt évek pályázati sikerei teremtették meg. Kiemelte: a város történetének legnagyobb saját erős beruházásának keretében teljesen megújul az egykori SZTK épülete. Az orvosi rendelők és várók mellett az egészségügyi központban kap helyet a védőnői szolgálat, illetve a gyermek és felnőtt háziorvosi ügyelet, de lesz gyógyszertár, újraindul a fogászati ügyelet, és új ellátási formaként megjelenik a szájsebészet.

A fejlesztés keretében portaszolgálatot, beteghívó rendszert, őrzött babakocsi-tárolót és több mint 80 parkolóhelyet is kialakítanak. A polgármester beszámolt arról, hogy a központban lesz a helyi egészségfejlesztési iroda is, amelynek létrehozására és fenntartására mintegy 100 millió forint pályázati forrást nyert a város. Az átfogó program a Kiskunfélegyházán élők egészséges életmódra vonatkozó ismereteinek bővítését, a népbetegségekkel, fő rizikófaktorokkal kapcsolatos felvilágosítását teszi lehetővé – fogalmazott Csányi József.

Forrás: MTI
Kelt: 2019-03-13