Az érsebészek fele felmondott a veszprémi kórházban
Rövid időn belül az érsebészeti osztály hat orvosa közül hárman felmondtak, köztük az osztályvezető főorvos is távozott – írja a 24.hu.

A lap értesülései szerint a felmondó orvosok közül egy magánrendelésben folytatja, másikuk egy budapesti állami intézményben kapott állást, a harmadik pedig a miskolci állami fenntartású kórházban vállalt munkát.

A 24.hu úgy tudja, a felmondási hullám miatt már volt olyan eset, hogy komoly beavatkozást igénylő beteget nem tudott fogadni a veszprémi kórház, mert a specialista érsebész a távozók között van, ezért át kellett irányítani a beteget egy másik kórházba. Ügyeletet egyelőre még el tud látni a kórház, de úgy, hogy a sebészetről ugranak be, pótolva a távozott érsebészeket – írja a lap.

Dávid Gyula, a Cholnoky Ferenc Kórház főigazgatója a lap cikkére reagálva közölte: „a folyamatos ellátást az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően orvosi ügyelettel és érsebészeti készenléti szolgálattal biztosítjuk. Ennélfogva a progresszivitási szintnek megfelelő ellátásokat az elmúlt hónapokban is biztosítottuk, a speciális, emelt szintű ellátást igénylő esetek eddig is és ezután is a megfelelő centrumba kerülnek. A humánerőforrás kérdéseket mindezidáig megoldottuk.”

Forrás: 24.hu
Kelt: 2019-02-21