Egyre népszerűbbek az online betegfoglalási rendszerek
Egyre több beteg foglal online időpontot az orvoshoz, és az egészségügyi dolgozók is növekvő arányban használják ki a webes lehetőségeket – írja a Házipatika.com.

Az iparági statisztikák évről évre bizonyítják, hogy a privát egészségügyben egyre többen és egyre szélesebb rétegeket lefedve jelennek meg. Bár a háztartások kiadásainak 5 százaléka volt egészségügyi kiadás 2018-ban, az elköltött összeg évről évre 12-15 százalékkal emelkedik. A növekedés persze eloszlik a biztosítók, a patikák és a magánrendelők között, a magánklinikák és praxisok azonban így is növekvő mértékben részesülnek a piaci változásokból – írja a Házipatika.com.

A növekedés az online foglalási rendszerek forgalmában is tükröződik: a 2018-as év az online páciensközvetítésben az eddigi legmagasabb számokat eredményezte, elértük még év vége előtt a 120 ezres foglalási számot. Öt év távlatából pedig az online foglalt orvosidőpontok közel nyolcszorosra növekedtek. Az egészségügyi ellátást igénybe vevő új generációk számára a személyes ajánlásnál jóval befolyásolóbb az interneten fellelhető információ, különös tekintettel mások személyes véleményére, részben ez is eredményezi ezt a látványos emelkedést – foglalta össze tapasztalatait Straub Fanni, a FoglaljOrvost.hu alapítója.

A havonta most már 10 ezer páciensnek is segítséget nyújtó online portál adatai alapján az érdeklődés kétirányú: ahogy a páciensek, úgy a szakorvosok is egyre szívesebben fordulnak a platformhoz, az ellátók száma 1 év alatt 20 százalékkal emelkedett, ma már közel 1500 szakorvos található a portál kínálatában. A szakterületek jellege évről évre változatlan: az online foglalások nyertesei a nőgyógyászok és bőrgyógyászok, a TOP5-be bekerültek még a fül-orr-gégészek, az ortopéd szakorvosok, valamint az urológusok. Ahogy a magánegészségügyi piac egyéb tapasztalataiból is látható, az online foglalásokban is egyértelműen növekedett a gyerekek számára igénybe vett privát ellátás.

Forrás: Házipatika.com
Kelt: 2019-01-30