HM: Zavartalan az ellátás a Honvédkórház koraszülött intenzív osztályán
Zavartalan az ellátás a Honvédkórház koraszülött intenzív osztályán, annak ellenére, hogy nem írta alá a honvédelmi alkalmazotti jogviszony elfogadásáról szóló határozatot a részleg eddigi vezetője, akinek utódát már ki is nevezték – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szerdán az MTI-vel.

A kórház közleménye szerint Nádor Csaba részlegvezető orvos munkaviszonya felmondási idő nélkül szűnt meg az intézményben. Utóda Korcsik József, az utóbbi időszakban Németországban dolgozó neonatológus (újszülöttgyógyász) lett, akit keddtől ki is neveztek a részleg élére – olvasható a közleményben. Hozzátették: az új részlegvezető elismert szakember, csaknem húszéves orvosi múlttal és többéves nemzetközi tapasztalattal rendelkezik.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter az MTI-nek adott, szerdán megjelent nyilatkozatában azt mondta, felesleges volt az elmúlt napokban a Honvédkórházzal kapcsolatos „hisztériakeltés”, hiszen semmilyen valós alapja nem volt. Közölte: a Honvédkórház mintegy 3000 érintett dolgozója közül 54 közalkalmazott döntött úgy, hogy nem vállalja a honvédelmi alkalmazotti jogviszonyt. Kiemelte: így a Honvédkórház minden osztályán továbbra is zökkenőmentes a betegek ellátása.

Forrás: MTI
Kelt: 2019-01-25