Milliárdos eszközbeszerzés a Honvédkórházban
Több mint 3 milliárd forint értékben szereztek be új orvostechnikai eszközöket, köztük mammográfkészüléket, sterilizálós berendezést és gyógyszeradagolókat a budapesti Honvédkórházban az Egészséges Budapest Program keretében – jelentették be csütörtökön Budapesten.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter elmondta: a 3,4 milliárd forintos beruházás keretében 149 új, korszerű eszközt szereztek be, amelyeket 19 egészségügyi egységnél helyeznek el. Kiemelte: a mostani beszerzés nagymértékben segíti a betegek gyógyítását. Egyúttal örömét fejezte ki, hogy a Honvédkórház a centrumkórházak között van, és így érinti az egészségügy átfogó fejlesztése.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy 2006-2007-ben tíz telephelyen hozták létre az akkori Állami Egészségügyi Központot. Az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében most fontos cél, hogy a Honvédkórház a teljes ellátást a központi, Róbert Károly körúti telephelyen valósítsa meg.

Benkő Tibor szólt a korábbi közalkalmazottak honvédelmi alkalmazottá válásáról is, hangsúlyozva, hogy a mintegy 7200 honvédségi dolgozó több mint 99 százaléka elfogadta az új, honvédelmi alkalmazotti jogállást.

Forrás: MTI
Kelt: 2019-01-25