Újabb funkciókkal bővül az EESZT
Mobilalkalmazás készül, szabványosítják a dokumentumokat, elérhetőek lesznek a telemedicina szolgáltatások – írja a rendszer üzemeltetőjének közleménye alapján a Weborvos.

Fontos fejlesztések előtt áll a betegellátásban immár meghatározó szerepet betöltő Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT). Mobilon is elérhető felülettel bővül – várhatóan 2019 végére – a szolgáltatások köre, így az okostelefont használók könnyebben, egyszerűbben elérhetik a felületet, ha az ellátásukhoz kapcsolódó dokumentumaikat (leletüket, beutalójukat, zárójelentésüket, receptjüket) meg akarják tekinteni. Minderről már most emailben értesítést kaphatnak azok, akik megadják az e-mail-címüket a lakossági portálon (eeszt.gov.hu), tudta meg a Weborvos az Állami Egészségügyi Ellátóközponttól.

További újdonságként megjelenhetnek egészségügyi témájú mobilalkalmazások, s ennek köszönhetően megnyílik az út a telemedicina szolgáltatások előtt is, amely javítja a betegellátást, az orvos-beteg kapcsolatot, illetve csökkentheti az ellátást terhelő magas orvos-beteg találkozások számát.

Szintén nagyon fontos fejlesztés a gépi feldolgozást lehetővé tévő szabványosítás a betegellátás során keletkező dokumentumok esetében. Mindez komoly áttörést hozhat a döntéselőkészítésben, -támogatásban egy-egy beteg ellátása során a gyógyítók számára, közölte az ÁEEK.

A teljes közlemény itt olvasható.

Forrás: Weborvos.hu
Kelt: 2019-01-22