Bezár a Merényi Kórház pszichiátriai osztálya
Január elseje óta nem vesz fel új betegeket a Dél-Pesti Centrum Merényi Kórház Pszichiátriája, és már elkezdődött az osztály kiürítése – tudta meg a Népszava.

A lap azt írja, hogy a mentők az intézmény ellátási területéről érkező új betegeket átmenetileg négy-öt kórház között osztják szét. Februártól pedig a teljes területet már az Országos Pszichiátria és Addiktológiai Intézet (OPAI) látja el. A Merényiben ápoltakat februárig megpróbálják hazaküldeni, akinek ezt az állapota nem engedi, az valószínűleg az OPAI-ba kerül.

Korábban a Népszava írta meg, hogy szakemberhiányra hivatkozva felszámolják a főváros egyik „szuper kórháznak” szánt intézményében a pszichiátriai részleget, noha az osztály kialakítására eddig sok tízmilliót költöttek.

A Merényi bezárásáról szóló alig két hónapja írt cikk után Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár még megerősítette a bezárásról szóló hírt. Néhány héttel később, december közepén a Magyar Hírlapnak adott interjújában viszont már arról beszélt, hogy az év végével nem szűnik meg az osztály, a főváros pszichiátriai ágyainak száma változatlan marad.

A Népszava azt írja: a tervek szerint januárban és februárban a kőbányaiak a Nyírő Gyula Kórház Országos Pszichiátria és Addiktológiai Intézetbe (OPAI), míg a IX. XIX. kerületiek, valamint a péteriek és a gyömrőiek a fővárosi Jahn Ferenc, vagy a váci, ceglédi, illetve a kistarcsai kórházba kerülnek.

Forrás: Népszava online
Kelt: 2019-01-14