Leszakadt a plafon a Bajcsy-Zsilinszky Kórház egyik kórtermében
A kórház egyik fizetős kórtermében előbb a víz kezdett el csöpögni a plafonról, majd pár perccel később az egyik ágyra rászakadt a mennyezet egy darabja. A balesetben senki nem sérült meg – írja a 444.hu.

A budapesti kórházban éppen egy lábadozó barátját látogatta meg egy férfi, amikor észrevették, hogy a plafonról csöpög a víz. A vizitáló orvos egy másik kórterembe irányította őket, de mire a látogató visszasietett a szobába a műtött beteg személyes tárgyaiért, leszakadt a plafon, egyenesen az éppen kiürült fizetős ágyra. Az érintett kórterem térítési díja éjszakánként 11 ezer forint – írja a 444.hu.

A 444.hu megkereste a kórházat azzal kapcsolatban, hogy mi állhat az eset hátterében, illetve hogy tapasztaltak-e korábban hasonlót az intézményben. A kórház válasza szerint:

„a plafon leszakadása a Bajcsy Kórház Orr-Fül-Gégészet osztályán – előre nem látható műszaki ok miatt történt, ami még nem fordult elő. A levezető csatornában megfagyott a csapadék, és az így keletkezett jégdugó akadályozta a megolvadt hó elfolyását a tetőről. A tető bádogozás erősítésének folyamatát elindítottuk, a hibát minél előbb elhárítjuk. A kórháznak ez a szárnya 1932-ben épült, karbantartása természetesen folyamatos. A kórterem, ahol ezt történt, frissen felújított. A sajnálatos esemény szerencsére személyes sérüléssel nem járt."

Forrás: 444.hu
Kelt: 2019-01-11