Fontos gyógyszeripari egyesülést jelentettek be az amerikai piacon
74 milliárd dolláros gyógyszeripari vállalatfelvásárlási ügyletet jelentettek be csütörtökön az Egyesült Államokban – írja az Index.hu.

A Bristol-Myers Squibb azt közölte, hogy 74 milliárd dollárért felvásárolja az ugyancsak amerikai Celgene céget. Az egyesülő vállalatnak kilenc olyan terméke lesz, amelyek egyenkénti évi eladása meghaladja az 1 milliárd dollárt – írja az Index.hu.

A Celgene részvényesei minden részvényükért egy Bristol-Myers Squibb részvényt, továbbá 50 dollár készpénzt kapnak. Ez azt jelenti, hogy végeredményben részvényenként 102,43 dollárhoz jutnak, ami 53,7 százalékkal felülmúlja a Celgene részvényének szerdai záróárát.

A New York-i tőzsde csütörtöki nyitása előtti elektronikus kereskedésben a Bristol-Myers árfolyama 13 százalék eséssel, 45,20 dolláron állt, ugyanakkor a Celgene részvényára 30,5 százalékkal, 87 dollárra nőtt.

Az Egyesült Államokban jellemző trend a vállalati koncentráció erősödése, vagyis egyre kevesebb óriásvállalat kezében összpontosulnak az eszközök – írja a hírportál.

Forrás: index.hu
Kelt: 2019-01-04