Tizenkétezer dolgozójától válik meg a Bayer
A Bayer csoport mintegy 12 ezer dolgozójától válik meg világszerte és olyan ismert márkákat is elad, mint a Dr. Scholl. A vállalat jelenleg közel 118 ezer embert foglalkoztat világszerte, a cég közleményében kifejtette, hogy az elbocsátások jelentős része várhatóan Németországban lesz – írja az Origo.hu a brit Independentre hivatkozva.

A Bayer Group a versenyképesség és a nyereség javításának szándékával indokolta a döntést, valamint azt remélik, hogy az elbocsátások révén fejleszteni tudják a termelékenységet és az innovációt az élettudományi szegmensben – írja az Origo.hu az Independent cikkére hivatkozva.

A cégcsoport vezetője, Werner Baumann az Independentnek úgy fogalmazott: „Komoly haladást értünk el a Bayer stratégiai fejlesztésével az utóbbi években, amit most folytatunk, és ezekkel az intézkedésekkel megalapozzuk a vállalat teljesítményének és jövedelmezőségének fenntartható növekedését”.

Az Origo megjegyzi, hogy a döntésnek köze lehet ahhoz is, hogy a Bayer a közelmúltban megvásárolta a Monsanto nevű biotechnológiai multit, amely felvásárlás ellen mintegy 40 országban szerveztek demonstrációkat. A Bayer nemrégiben szintén bejelentette, hogy 2022-től évente 2,6 milliárd eurót takarít meg a Monsanto integrálása után.

Forrás: origo.hu
Kelt: 2018-12-04