Újabb személycserék várhatóak az egészségügyi államtitkárságon
Újabb személycserék jönnek az egészségügyi államtitkárságon, távoznak a helyettes-államtitkárok – írja a Népszava online.

Az államtitkár váltás után újabb személycserék jönnek az egészségügyi államtitkárságon. Így mind Nagy Szilárd általános helyettes-államtitkárnak, mind Fábián Attilának (aki a Soproni Egyetem dékáni székét váltotta áprilisban még helyettes államtitkársági pozícióra) távoznia kell – írja a nepszava.hu.

Értesülésük szerint Nagy Szilárd feladatait és helyét Csányi Endre Péter veszi át. Az új helyettes államtitkár korábban az ember minisztériumban a Népegészségügyi főosztályt vezette, innen igazolt az április kormányzati választások előtt félévvel az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe.

A lap értesülései szerint egyelőre nem találtak senkit Fábián Attila, az E-Alap működtetéséért felelős államtitkár helyére, eddig ő felügyelte a kórházak gazdálkodásának átvilágítását is. Korábban ugyan az ágazatban az a hír járta, hogy Sélleiné Márki Mária, az OEP egykori főigazgatója a poszt jelöltje, de a lap kérdésére Sélleiné cáfolta a híresztelést, mondván: még csak felkérést sem kapott a feladatra.

Forrás: Népszava online
Kelt: 2018-11-12