Takarékossági intézkedéseket vezettek be a Semmelweis Egyetemen
Az egyetem kancellárja által bevezetett takarékossági intézkedések miatt nem lehet év végi jutalmakat fizetni az egyetemen. Ugyanakkor az intézmény hangsúlyozta: pénzügyi helyzetük stabil, dolgozóik bérét pedig saját forrásból emelték.

Szász Károly, a Semmelweis Egyetem kancellárja október 18-án adta ki azt az utasítást, amely megtiltja az év végi jutalmakat, béremeléseket, csekély értékű ajándékutalványok kiosztását, valamint a kereten felüli pénzügyi kötelezettségvállalásokat. A kancellári utasítást szerint ezekre az intézkedésekre a „takarékos és hatékony gazdálkodás elősegítése érdekében” van szükség – írja az Index.hu.

A hírportál szerint az egyetem dolgozóit képviselő Semmelweis Érdekvédelmi Szövetség az egyetem októberi szenátusi ülésén az intézkedés visszavonását követelte, amelyről a kancellár állításuk szerint sem velük, sem az intézmény rektorával nm egyeztetett.

Az intézmény sajtóirodája az Indexnek azt írta: az egyetem pénzügyi helyzete stabil, a 2016-os és 2017-es megtakarításoknak köszönhetően az egyetem a kiemelkedő munkát végző dolgozóknak teljesítményértékelésen alapuló jutalmazást adott, és bevezette az életpályamodelleket. A jutalmazáson felül mindkét évben az alacsonyabb jövedelemmel rendelkező több mint 4 ezer dolgozó csekély értékű ajándékot is kapott év végi juttatásként. Azt az egyetem is megerősítette, hogy a 2018-as, a szenátus által elfogadott költségvetésben nincs keret jutalmakra. Ugyanakkor a kitüntetésekhez kapcsolódó jutalmakat, összesen 36,5 millió forintot idén is kifizették, ezen a jogcímen 226 dolgozó részesült jutalomban.

A teljes cikk az alábbi címen olvasható.

Forrás: index.hu
Kelt: 2018-11-07