Szaporodnak a webpatikák Magyarországon
Az OGYÉI nyilvántartása szerint a 2500 közforgalmú gyógyszertár közül már kilencven működtet webáruházat. Egy, a piacon megjelent új szereplő azt ígéri: egy órán belül kiszállítják a vény nélküli készítményeket – írja a Világgazdaság online.

Az októberben megjelent új, Mobil Gyógyszer nevű szolgáltatás lényege, hogy a vény nélkül kapható gyógyszerekre leadott rendelést egy órán belül teljesíti a cég a saját futárszolgálatán keresztül, amennyiben a rendelés Budapest belső kerületeiből, Csepelről vagy Szigetszentmiklósról érkezik. A rendszert két szerződött patika szolgálja ki, amelyek nyitvatartási időben szakasszisztens vagy gyógyszerész által működtetett call centerrel is a betegek rendelkezésére állnak – írja a vg.hu.

A webáruházat üzemeltető cég egyelőre csak a patikák nyitvatartási idejében tudja kiszolgálni ügyfeleit, de már 24 órán át nyitva tartó gyógyszertárral is tárgyalnak. A cikk szerint az új üzleti modell elsősorban a kisgyerekeseknek, a nyugdíjasoknak, illetve a fogyatékkal élőknek jelenthet segítséget.

A cikk megjegyzi, hogy a gyógyszerek házhoz szállítása Magyarországon 2007-ben vált lehetővé a gyógyszer-gazdaságossági törvény hatálybalépésével, ugyanakkor a hálózatban működő gyógyszertárak általában csak egy webáruházat működtetnek, a rendeléseket pedig vagy személyes átvétellel, vagy egy-három munkanapon belül teljesítik csomagküldő szolgálatok segítségével.

Forrás: Világgazdaság Online
Kelt: 2018-10-29