Kinevezték az új egészségügyi államtitkárt

Horváth Ildikó, az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet orvosigazgatói székét cseréli fel az államtitkárira – írja a Weborvos.hu az MTI híre alapján.

Új államtitkárt nevezett ki az államfő az Emberi Erőforrások Minisztériumába (Emmi) – jelentették be kedden az Országgyűlésben. A parlamentben felolvasták Áder János átiratát, miszerint a köztársasági elnök a miniszterelnök javaslatára október 16-tól Horváth Ildikót kinevezte az Emmi államtitkárává.

A tárca idő közben megjelent közleményében azt írja, Horváth Ildikó 1988-ban végzett általános orvosként a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, az orvostudomány kandidátusa lett 1998-ban, a Magyar Tudományos Akadémia doktora pedig 2002-ben. Pulmonológusi szakvizsgáját 2000-ben tette le. 2011 óta a Semmelweis Egyetem (SE) tanára, 2014-től az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet stratégiai igazgatója, 2017-től orvosigazgató. Ugyancsak a tavalytól az SE népegészségtani intézetének megbízott igazgatója.

Horváth Ildikó 2010 és 2014 között az Emmi egészségpolitikai főosztályát vezette. 2018-tól a Magyar Tüdőgyógyász Társaság elnöke. A légzőszervi betegségek szakembereit tömörítő European Respiratory Society igazgatótanácsának és végrehajtó bizottságának tagja. Számos tudományos publikáció fűződik a nevéhez – írja a Weborvos.hu.

Forrás: Weborvos.hu/MTI
Kelt: 2018-10-16