Nagy érdeklődés mellett zajlik az idei GYOK

Új helyszín, a balatonalmádi Hunguest Hotel Bál Resort ad otthont az idei, október 11–14. között megrendezésre kerülő Gyógyszerészek XXVIII. Országos Kongresszusának.

Az esemény csütörtöki napja, immár hagyományos módon, a szakmai továbbképzés jegyében telt. Az Elhízás Világnapjához igazodó tematika az obezitás problémakörét – tendenciáit, kialakulásának okait és kezelésének lehetőségeit – járta körül.

Pénteken a gyógyszertárak működését érintő kérdések, aktuális problémák és feladatok kerültek terítékre. Olyan témákat, a hétköznapi gyakorlatba illesztendő területeket övezett intenzív diszkusszió, mint az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér részeként való működés, az egyedi gyógyszer-azonosítással kapcsolatos patikai teendők, illetve az uniós adatvédelmi szabályozás előírásainak (GDPR) történő megfelelés. A fő programmal párhuzamosan zajlott a MOSZ Ifjúsági Fóruma, ahol ugyancsak értékes előadások hangzottak el.

Dr. Nagy Szilárd, az egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkár köszöntőjét követően a gyógyszerészet jövőjéről, a szakmával szemben támasztott lakossági elvárásokról, valamint az egészségügyi praxisközösségekről esett szó.

A kongresszus szombati, szakmapolitikai napja a kiemelkedő szakmai munkát végző kollégák elismerésével indult. Az Év Gyógyszerésze kitüntető címet ez alkalommal Szilva Boglárka, a hevesi Megyecímer Patika munkatársa érdemelte ki, az ország Kedvenc Patikája pedig a nagykállói Igazgyöngy Gyógyszertár lett.

A délelőtti szekció előadói nemzetközi összehasonlításban vizsgálták a hazai egészségügy helyzetét, az állami és magánegészségügy viszonyát, a nap további részében pedig a gyógyszergyártók és gyógyszer-nagykereskedők, valamint a hálózatban működő patikák szerepéről és jelentőségéről esett szó.

A rendezvény vasárnapi előadásai a gyógyszerellátás jogi, gazdasági, pénzügyi, munkaügyi és adókörnyezetét veszik górcső alá, amelyet követően az idei GYOK-ot a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége Közgyűlése zárja.

Részletes beszámolónkkal is hamarosan jelentkezünk!

Forrás: MOSZ Info
Kelt: 2018-10-13