Felajánlotta lemondását az egészségügyért felelős államtitkár

Nagy Anikó a miniszterelnökkel közölte lemondási szándékát, amelyet később a sajtónak is megerősített. Sajtóinformációk szerint hetek óta feszült volt a viszony az államtitkár és az EMMI-t vezető Kásler Miklós között.

Először a Népszava írta meg, majd maga Nagy Anikó is megerősítette az MTI-nek abbéli szándékát, hogy lemondjon az egészségügyért felelős államtitkári pozícióról. Nagy Anikó az MTI-nek úgy fogalmazott:

„Beadtam lemondásomat a miniszterelnök úrnak és a köztársasági elnök úrnak, október 12-i határidővel.”

Nagy Anikó hozzátette, hogy inkább gyermekgyógyászként szeretne tovább dolgozni, valamint tapasztalataival segítené a kormány demográfiai terveinek megvalósítását, de főigazgatóként szeretne visszatérni a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe.

Lapértesülések szerint az államtitkár viszonya hetek óta elmérgesedett a tárcavezetővel, azonban a konfliktus Székely László szívsebész a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetből való hirtelen elbocsátása kapcsán csúcsosodott ki, amelynek során Nagy Anikó sikertelenül próbált közvetíteni a felek között. Valószínűleg az is szerepet játszott az államtitkár döntésében, hogy a tudta nélkül delegáltak tanácsadó testületet a még mindig főigazgató nélküli gyógyszerhatósághoz (OGYÉI), és a miniszter az egészségügyért felelős államtitkársághoz tartozó háttérintézményeket (ÁEEK, NEAK, Nemzeti Népegészségügyi Központ) is közvetlen és irányítása alá vonta.

Forrás: Népszava/MTI
Kelt: 2018-10-02