Tanácsadó testületet neveztek ki az OGYÉI-nél

Új főigazgató továbbra sincs, viszont egy Emmi-utasítással öttagú tanácsadó testületet kapott az Országos Gyógyszerészeti- és Élelmiszer-egészségügyi Intézet (OGYÉI) múlt pénteken – írja a Weborvos.hu a Népszava értesülései alapján.

Még az egészségügyi kormányzaton belül is meglepetést okozott, hogy kinevezett főigazgató helyett egy Emmi-utasítással tanácsadó testületet kapott az Országos Gyógyszerészeti- és Élelmiszer-egészségügyi Intézet (OGYÉI) pénteken. Az intézménynek június óta nincs főigazgatója, miután Pozsgai Csillát Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere minden előzmény nélkül felmentette. A most létrehozott testület feladata egyebek mellett az intézmény stratégiájának meghatározása, a nemzetközi kapcsolatok fejlesztése, orvosszakmai kérdések megvitatása. Ez utóbbi azért is érdekes, mert a határozatlan időre kinevezett testület öt tagja közül ketten nem is orvosok, és nem is ismertek az egészségügyben – írja a Weborvos.hu a Népszava cikke nyomán.

Az új testület tagjai Méhes László mosonmagyaróvári ügyvéd; Maurer Szemere, a Fidelitas egykori külügyi kabinetvezetője, most a Századvég Gazdaságkutató Zrt. igazgatósági tagja; Urbán László, a Mátrai Gyógyintézet főigazgatója (korábban a Kásler Miklós vezette onkológiai intézet orvosa); illetve Révész János klinikai onkológus, aki péntek óta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház megbízott főigazgatója is. A testület elnöke Poór Gyula, az Országos Reumatológiai és Fizikoterápiás Intézet (ORFI) jelenlegi főigazgatója, orvos, reumatológus, belgyógyász, egyetemi tanár, az MTA doktora.

A Népszava értesülései szerint az új tanácsadó testület kompetenciái egyelőre tisztázatlanok.

Forrás: Weborvos.hu/Népszava
Kelt: 2018-10-01