Hatvan városban indulnak egészségügyi fejlesztések

Az egészségügyi intézmények most induló fejlesztési projektjében több mint 7,8 milliárd forint jut Budapesten modernizálásra, az Észak- és Dél-Alföld huszonkét városában pedig együttesen 8,5 milliárd forint értékű beruházások kezdődhetnek – írja a Világgazdaság online. A tervezett fejlesztések összértéke meghaladja a 28,4 milliárd forintot.

A vg.hu cikke szerint összesen hét régióban, azon belül pedig hatvan városban kezdődhet el egészségügyi intézmények, kórházak vagy rendelőintézetek felújítása, illetve új kórházi tömbök építése az Európai Unió közbeszerzési értesítőjében közzétettek szerint.

A beruházások kivitelezésének többségét négy cég: a ZÁÉV Zrt., a Laterex Építőipari Zrt., a Ke-Víz 21 Zrt. és az Épkar Zrt. nyerte el. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) mellett több más intézmény is szerepelt az ajánlatkérők között, többek között a Szegedi és a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, a Heim Pál Gyermekkórház, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, illetve a győri Petz Aladár Oktatókórház – írja a gazdasági portál.

Régiókra bontva a nyugat-dunántúli térségben 3, Észak-Magyarországon 2,23, az Alföldön 8,53, Közép-Dunántúlon 2,93, Budapesten pedig 7,82 milliárd forint jut az intézmények korszerűsítésére.

Forrás: Világgazdaság Online
Kelt: 2018-09-25