Zacher Gábor felmondott a Honvédkórházban
A kórház sürgősségi osztályát vezető toxikológus múlt pénteken nyújtotta be felmondását, a miniszter pedig felmentette kéthónapos felmondási idejének kitöltése alól – írja a hvg.hu.

Zacher Gábor a lapnak azzal indokolta döntését, hogy „az a fajta személyügyi és tárgyi krízis, ami az évek során kialakult a kórházban, a munkavégzést veszélyeztette”. Emellett megemlítette, hogy az osztályon előfordult, hogy a szükséges 6 orvos helyett 4-5 látta el a feladatokat, rezidensek segítségével, valamint azt is, hogy az elmúlt időszakban 9 kollégája mondott fel.

Az eddig a sürgősségi osztályt vezető Zacher a hvg.hu-nak úgy fogalmazott:
„Hatalmas terhelés nehezedett a sürgősségi osztályra, leamortizálódott a felszerelés, olyan mennyiségű beteget kellett ellátni, amiért a személyügyi minimumfeltételek 60 százalékával egy centrum nem tud felelősséget vállalni. Szeretek itt dolgozni, de kénytelen voltam a döntést meghozni. Nem tudok elszámolni a lelkiismeretemmel, hogy ilyen állományprobléma, ilyen felszerelésügyi gondok mellett a betegellátást folytassam.”

A Honvédelmi Minisztérium a lappal azt közölte, hogy Zacher Gábor szerződése egyébként is lejárt volna 2018 végén, illetve hogy már korábban döntöttek arról, hogy nem fogják meghosszabbítani.

Forrás: hvg.hu
Kelt: 2018-09-03