Elavult villamoshálózata miatt zárhat be a fábiánsebestyéni patika
A kötelező felülvizsgálat során november 30-ig kapott engedélyt a patika a villamoshálózat felújítására, az önkormányzat azonban évtizedek óta halogatja a munkálatokat – írja a Délmagyar regionális hírportál.

„Eddig mindig azt mondták, ezt a következő patikafelújításkor kell majd megoldani. Most azonban november 30-ig szabta meg a hatóság a végső határidőt. Ha addig nem történik meg az újravezetékelés, akkor kikapcsolják a villanyt. Mindenhez áram kell, az internethez, a pénztárgéphez, a bankkártyás fizetéshez. Ha nem lesz áram, a patika működésképtelen” – mondta el a lapnak Varga-Dudás Margit, a Szent Fábián Gyógyszertár üzemeltetője.

A helyzetet bonyolítja, hogy a patikaépület az önkormányzat tulajdonában áll, amelyet a gyógyszerész 1996 óta bérel. Korábban a gyógyszertár megvételére is kísérletet tett, ezt azonban a testület előzetes jóváhagyás után végül visszavonta. A szükséges felújítások viszont azóta rendre elmaradtak.

„Az épület szörnyű állapotban van. Nemcsak a villamoshálózat szorul felújításra. Az ajtók, ablakok nem zárnak rendesen. Télen ezért nem lehet rendesen felfűteni az épületet. A járólapok mozognak, a belső ajtókat nem lehet normálisan becsukni. Van olyan ajtófélfa, ami korhad. A bútorzat is 60 éves. Amit az én bérlői lehetőségeim engednek, megteszem. A tisztasági meszelések rendszeresek. A teljes felújítás véleményem szerint legalább 20 millió forint lenne. Az újravezetékelés viszont, s ez most a legégetőbb kérdés, néhány százezer forintba kerülne az önkormányzatnak” – mondta el a lapnak a gyógyszertár vezetője.

A lapnak Kós György, a kétezer lelkes Fábiánsebestyén polgármestere annyit mondott: „Teljesen fölösleges a hisztériakeltés. Fábiánsebestyénen van és lesz is gyógyszertár”.

Forrás: Délmagyar.hu
Kelt: 2018-08-08