Mylan: Nagy az igény a bioszimiláris és a generikus készítmények iránt
A bioszimiláris és generikus gyógyszerekkel foglalkozó Mylan regionális vezetőivel, Jacek Glinka európai vezérigazgatóval, Jozef Belcik régióvezetővel és Goran Jakovic országigazgatóval közölt interjút a Világgazdaság.

A rövidített formában online is olvasható interjúból kiderül: a cég Európa 35 országában van jelen, 1500 terméket forgalmaz, az európai piacon évente összesen 28,7 milliárd egységet adnak el a termékeikből.

Ahogy az európai vezérigazgató megjegyzi: a cég kutatókapacitásai nem Magyarországon vannak, „és ebben rövid távon nem is tervezünk változást”, azonban Komáromban a régió legnagyobb gyógyszercsomagoló üzemét építették fel, Magyarországon pedig összesen 650 főt foglalkoztatnak, részben HR, pénzügyi és kereskedelmi területen.

A bioszimiláris gyógyszerek magyarországi kilátásaival kapcsolatban Jacek Glinka úgy fogalmazott: „Magyarországon hiába nagy a kereslet és az igény a generikus és bioszimiláris készítmények iránt, az organikus készítmények piaca is nagyon erős. Ez pedig nem gazdaságos, nem költséghatékony. Hogy miért tolerálja ezt a rendszer, az egy jó kérdés, hiszen ezt a megtakarítást másra is tudná fordítani. Anglia, Franciaország és Norvégia jó példát mutathatnak, hiszen ezekben az országokban arra törekednek, hogy a betegek minél szélesebb köre megismerje a bioszimiláris készítményeket, és minél többen férjenek hozzájuk”.

A teljes interjú a Világgazdaság múlt csütörtöki lapszámában olvasható.

Forrás: Világgazdaság Online
Kelt: 2018-07-23