Miniszterelnöki megbízott: Az új szuperkórház egyfajta „egészségpláza” is lesz
Bedros J. Róberttel, a Dél-budai Centrumkórház építéséért felelős miniszterelnöki megbízottal közölt interjút a Figyelő című hetilap.

Az interjú online is olvasható kivonata szerint Bedros úgy fogalmazott: az új kórház egy „betegközpontú hely” lesz, „XXI. századi” körülményekkel, lerövidült betegutakkal, és újszerű üzemeltetési struktúrával.

Bedros arról is beszélt, hogy a többi kórházzal szemben itt számos egyéb szolgáltatás is elérhető lesz. Ahogy fogalmazott: a dél-budai centrum „egyfajta egészségplázaként is üzemel majd. A kimagasló színvonalú gyógyítási és ápolási körülmények mellett minden olyan szolgáltatás elérhető lesz a betegek és hozzátartozóik számára, amelyet a mindennapjaikban is használnak. Ha olyan szolgáltató és kereskedelmi egységeket biztosítunk nekik, mint például éttermek, üzletek, posta, fodrászat, akkor a lehető legkevésbé ragadjuk ki őket a megszokott környezetükből. Ami pedig a külvilággal való kapcsolattartást illeti: alapszolgáltatásnak kell lennie többek között az ingyenes internetelérésnek is”. A teljes interjú az e heti nyomtatott lapszámban olvasható.

Forrás: Figyelő online
Kelt: 2018-07-12