Jól teljesít a Johnson & Johnson gyógyszer üzletága

A cég idén eddig több gyógyszert ad el, mint valaha. Az általuk gyártott orvosi segédeszközök forgalma is növekszik, bár alacsonyabb mértékben – írja a Világgazdaság online.

A gyógyszer ágazatot elsősorban olyan húzótermékek viszik előre, mint az Imbruvica, a cég leukémia elleni terméke; az első olyan szer, amelynek szedése mellett nincs szükség kemoterápiára – írja a cikk. Az Imbruvica eladásából idén 4 milliárd dolláros bevételre számítanak, de jól teljesít a Darzalex is, amely 69 százalékos forgalomnövekedés mellett 1,7 milliárd dolláros bevételt termelhet 2018-ban.

A Johnson & Johnson bevételeit tovább növelheti a prosztatarák kezelésére szolgáló Erleada forgalomba kerülése, amelynek klinikai tesztjei nemrég zárultak le. A cég ettől a készítménytől is 4 milliárd dolláros bevételt vár. A cikk szerint éppen ezért érdemes befektetési szempontból is kalkulálni a céggel, amely a jelenleg rendelkezésre álló 18,1 milliárd dolláros szabad cash flownak köszönhetően 3 százalékos osztalékhozamot fizethet.

Forrás: Világgazdaság Online
Kelt: 2018-06-19