Ketten is hamis receptekkel buktak le Gyöngyösön
A napokban két huszonéves fiatallal szemben is eljárást kezdeményeztek, amiért hamis receptekkel próbáltak meg Frontint kiváltani Gyöngyösön – írja az Index.hu a Gyöngyösi Járási Ügyészségre hivatkozva.

Az egyik elkövető, egy 21 éves férfi Gyöngyösön a háziorvosa figyelmetlenségét kihasználva a nyomtatóból vett el egy üres, de orvosi pecséttel és aláírással ellátott receptet, amelyet később maga töltött ki. A patikában a gyógyszerész észrevette, hogy a recept hamis, ezért nem adta ki a gyógyszert, és a rendőrséghez fordult.

A másik esetben egy 23 éves nő az egyik Gyöngyös környéki körzeti orvosi rendelő kukájából vett ki egy gyűrött, ám kitöltetlen receptet, amelyen egy gyermekgyógyász fejléce és bélyegzője szerepelt. A nő a receptet nagymamája adataival töltötte ki, de beváltáskor ő is lebukott, ezért nem kapta meg a nyugtatót.

A recept minkét esetben a Frontin nevű szorongáscsökkentő készítményre szólt, amely benzodiazepin tartalma miatt függőséget okozhat. A Gyöngyösi Járási Ügyészség mindkét elkövetőt hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja, és velük szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozza – írja az Index.hu.

Forrás: index.hu
Kelt: 2018-06-12