Index: Kellemetlenül érintheti a Richtert az Allergan reorganizációja

A Richter amerikai partnere májusban válságot, majd egy olyan reorganizációs tervet jelentett be, amelynek keretében a cég eladhatja a nőgyógyászati- és fertőző betegség üzletágát. Ezzel az Esmya kikerülhet az amerikai portfólióból, a capiprazine viszont megmaradhat – írja az Index.hu hírportál.

Az Index.hu cikke szerint az Allergan május 30-i bejelentése alapján az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy az erősen veszteséges cég megválik a nőgyógyászati és fertőző betegség üzletágától, hogy a központi tevékenységeire összpontosíthasson. Mivel a cég mind a capiprazine, mind az Esmya bevezetésében a Richter fő partnere az amerikai piacon, a döntés kihatással lenne az európai korlátozások miatt egyébként is kedvezőtlen kilátásokkal rendelkező Esmya bevezetésére, amely a nőgyógyászati portfólióba tartozik.

Beke Zsuzsa, a Richter szóvivője az Indexnek úgy fogalmazott: „az Allergan átalakulása a Richteres gyógyszerek vizsgálatait, a törzskönyvezést nem érintik”.

Ahogy a cikk kiemeli: a Richter részvényárfolyamát egyelőre nem ingatták meg a negatív hírek, a cég részvényei 5255 forintos áron indítottak májusban, míg május 30-án 5285 forinton zártak. A cikk szerint azonban a piac már beárazta az Esmya értékesítésének várható európai visszaesését, ezért inkább pozitív irányú elmozdulásra lehet számítani a részvények árfolyamában.

Forrás: index.hu
Kelt: 2018-05-31