Népszava: Teljes sorcsere várható az egészségügyi államtitkárságon
A lap szerint nemcsak az államtitkári poszton várható változás, hanem a helyettes államtitkári portfóliókat is újraosztják. Az államtitkárságot Nagy Anikó, a Heim Pál gyermekkórház főigazgatója vezetheti majd.

Habár azt már korábban is lehet tudni, hogy az egészségügyi államtitkárságot vezető Ónodi-Szűcs Zoltánt Nagy Anikó váltja, a Népszava információi szerint a helyettes államtitkári szinten is teljes állománycserére lehet számítani. Távozik Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért -, Mészáros János egészségügyi ellátórendszer működtetéséért -, Ladányi Márta ágazati koordinációért - és Gajdácsi József az Egészségbiztosítási Alap működtetéséért felelős helyettes államtitkár is – írja a Népszava online.

A lap értesülései szerint az egyik új helyettes államtitkári posztra Nagy Szilárdot fül-orr-gégészt jelölték, aki 2014-től Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár kabinetfőnöke volt, majd Zombor távozása után az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) főigazgató-helyettese lett. Nagy Szilárd az elmúlt hónapokban az Állami Egészségügyi Ellátóközpont egyik fővárosi területi ellátási igazgatójaként dolgozott.

A lap úgy tudja, szintén távozik posztjáról Németh László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) főigazgatója. A kórházfenntartó hivatal élére Gondos Miklóst, az ÁEEK jelenlegi stratégiai-főigazgató helyettesét, sebészt, egészségügyi szakmenedzsert jelölték. Gondos 2017-ben néhány hónapot eltöltött területi igazgatóként, onnan került jelenlegi állásába az ÁEEK főigazgató-helyetteseként.

Forrás: Népszava online
Kelt: 2018-05-10