Hungaropharma expo: Növelni kell a gyógyszerészi gondozás szerepét
A gyógyszernagykereskedő cég éves rendezvényén Feller Antal, a Hungaropharma vezérigazgatója a gyógyszerészi gondozást előíró irányelvek kiterjesztését szorgalmazta.

„Vércukorszint-mérés, terhességi tesztvizsgálatok, vérnyomás-mérés, dohányzásról leszoktató programok, vakcinációban való aktív részvétel” – többek között ezeket a tevékenységeket sorolta fel Feller Antal, mint a gyógyszerészek által végezhető egészségügyi ellátások Európában ismert példáit. Feller szerint „nagyon fontos lenne, hogy azok az irányelvek, amikből négy megjelent most márciusban, azok szaporodjanak, az egészségügyi kormányzat segítségével kialakításra kerüljön egy olyan finanszírozási rendszer, ami működőképessé teszi a gyógyszerészi gondozást, ezzel hozzájárulva azoknak a mutatóknak a javításához, amik sajnos a dohányzás, az alkoholfogyasztás, az elhízás miatt továbbra is inkább romlani fognak, mint javulni”.

Bodrogi József egészségügyi közgazdász a HírTV-nek nyilatkozva úgy fogalmazott: „A tartalmát kellene a gyógyszerészi gondozásnak megfogalmazni, és az ehhez kapcsolódó finanszírozás utána könnyen kalkulálható és számítható. Reálisan ez a 2019-es költségvetésben nem vezethető be, de elengedhetetlenül fontosnak tartom, hogy 2020-ra ezt az ország elkészítse”.

Forrás: HírTV
Kelt: 2018-05-07