Ha október, akkor GYOK

Tisztelt Kolleganők és Kollega Urak!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket arról, hogy 2018-ban is megrendezésre kerül az immár hagyományos őszi gyógyszerésztalálkozó, ebben az évben a XXVIII. Gyógyszerészek Országos Kongresszusa.

A tavalyi évben - a résztvevői kéréseknek eleget téve - Budapesten szervezett akkreditált továbbképző rendezvény visszatér a megszokott környezethez, a Balaton partjára. A tapasztalatok igazolták, hogy a gyógyszerészi kar számára a szakmai programok mellett rendkívül nagy jelentősége van a kollegákkal való találkozásnak, a konzultációnak. Mindez feltételezi az előadások, kiállítások, a szabadidős programok és a szállás közös helyszínre telepítését, ami a létszám és a közösségi területek igénye miatt a fővárosban ideálisan nem, vagy csak igen magas költséggel realizálható.

A Kongresszus szervezésében is változásokat fognak tapasztalni. Elismerve és megköszönve a G-Management Rt. eddigi tevékenységét, idén új szervező gárda fogja Önökkel tartani a kapcsolatot. A MOSZ vezető testületei úgy döntöttek, hogy saját hatáskörben készítik elő a jövőben szakmai rendezvényeiket. Nem lesz nagy meglepetés, mivel a Szövetség titkárságára telepített szervező gárda tagjai régi, aktív segítői programjainknak. Fábik Ramóna, Antal Lajos és Kiss Ivett, évtizedes távlatban jó ismerősök a gyógyszerészek számára.

2018. egy új időszámítás kezdete a közvetlen lakossági gyógyszerellátás történetében. Ősszel már közel egy éves tapasztalatunk lesz a folyamatosan megújuló és egyre szélesedő EESZT működtetésében. A személyes adatok védelméről és áramlásáról (GDPR) szóló uniós jogszabályi kötelezettséggel összefüggő feladataink addig - reményeink szerint – kristályosodnak. Az egyedi gyógyszer-azonosítás bevezetése is a közelünkbe kerül. Mindezekkel összefüggésben informatikai igényünk, felkészültségünk, és egyben kiszolgáltatottságunk is növekedni fog. Határozottan úgy gondoljuk, hogy rendkívül sok megbeszélni valónk lesz. Terveink szerint az egyes témakörökhöz professzionális szakértői prezentációkat szervezünk, és hagyunk bőségesen időt a kérdések „átbeszélésére”. A már megszokott módon 3 részből álló szabadon választható akkreditált program pontszerző elemei Farmakoterápia menedzsment pre-kongresszus (12 pont), MOSZ Ifjúsági Fórum (08 pont) és GYOK XXVIII. (21 pont).

Találkozzunk 2018. október 12-14. között a Gyógyszerészek XXVIII. Országos Kongresszusán, a Hunguest Hotel Bál Resort helyszínein, Balatonalmádiban!

Már most írja be naptárába az időpontot és figyelje híradásainkat! Hamarosan küldjük a program tervezetet és a jelentkezési dokumentumokat. Minden gyógyszerész kollégát, érdeklődőt, a gyógyszerellátásban érdekelt szervezetet tisztelettel várunk rendezvényünkre.

Magángyógyszerészek Országos Szövetsége

Forrás: MOSZ Info
Kelt: 2018-05-04