Továbbra is kiadó Miskolc egyik legpatinásabb gyógyszertára

Habár az ingatlanhasznosító cég továbbra is gyógyszertárként üzemeltetné az 1762-ben nyílt Aranyszarvas patikát, a körülményes jogi helyzet miatt egyelőre bizonytalan az üzlethelyiség jövője – írja a Borsod Online.

A regionális hírportál cikke szerint továbbra is kiadó a miskolci Erzsébet tér sarkán található egykori Aranyszarvas patika, amely 2015 óta üresen áll. A cikk megjegyzi: mivel a patikaprivatizáció során a személyi jog nem az épület tulajdonosához került, ezért az ezredforduló környékén sokáig zárva tartott a gyógyszertár, majd 2004-ben a városvezetés közbenjárására nyitott ki újra. 2012-ben újabb leállás következett, majd 2013-tól 2015-ig ideiglenesen sikerült újranyitni a patikát, azóta viszont ismét kihasználatlan az üzlethelyiség.

Mint a cikk kiemeli, a működtetést különösen nehezíti az a körülmény, hogy míg az épület Bruno Bigatton örököseinek tulajdona, a 19. század végi műemlék bútorok a városhoz tartoznak, ráadásul a Borsod Online információi szerint a helyiséget nem lehet újból patikaként működtetni. A lap által megkeresett Bigatton ingatlanhasznosítási cég mindenesetre megerősítette, hogy továbbra is gyógyszertárként működtetnék az emblematikus helyiséget, ez azonban „nem csak rajtuk múlik” – írja a boon.hu.

Forrás: Borsod Online
Kelt: 2018-05-01