Még idén forgalomba kerülhet a capiprazine Magyarországon
A Richter skizofrénia és bipoláris mánia kezelésére alkalmazható originális készítménye várhatóan már 2018-ban megjelenik a magyar gyógyszertárakban – írja a Zoom.hu a cég kutatási igazgatója, Greiner István nyilatkozata alapján.

Az eredetileg a Figyelő című hetilapban megjelent interjúban Greiner István megjegyezte, hogy terveik szerint jövő év végéig az egész európai piacon megjelenik a gyógyszer, ugyanakkor a magyarországi bevezetésre már az idén sor kerülhet.

A capiprazine-t az Egyesült Államokban már két éve forgalmazzák. Ez idő alatt összesen 380 millió dollár értékben fogyott az új gyógyszer, amelyből a hazai céghez 68 millió dollár folyt be – jegyzi meg a Zoom.hu cikke.

Ahogy korábbi cikkünkben írtuk, a Richter kutatói által felfedezett és az Allergannal közösen fejlesztett gyógyszerrel további indikációra is végeznek törzskönyvi célú klinikai vizsgálatokat, melyek pozitív eredménye esetén a szer a bipoláris depresszió egyik típusának kezelésére is alkalmasnak minősülhet. Az év második felében benyújtandó kiegészítő törzskönyvi kérelem pozitív elbírálása esetén szélesedik a gyógyszer terápiás felhasználási lehetősége.

Forrás: Zoom.hu
Kelt: 2018-04-26