Gazdát cserélt a Róbert Károly Magánkórház
A valasz.hu hírportál információi szerint a korábbi tulajdonos, Lantos Csaba eladta a Nyírő Gyula Kórház területén működő magánkórházat.

Az új tulajdonos a Medalliance Zrt., melynek többségi tulajdonosa Haraszti Péter György.

A hírportál emlékeztet: Lantos Gyula a Gyurcsány-kormány idején bezárt fővárosi szülészetek egyikét működtette tovább magánintézményként. A Nyírő Gyula Kórház területén levő magánkórház olyan kedveltté vált a családok körében, hogy ma már minden századik magyar gyermek náluk születik. A 11 éve létrehozott vállalkozás hosszú idő után vált nyereségessé, és most egy januárban alakult cég, a Medalliance Zrt.vásárolta fel, amelynek többségi tulajdonosa Haraszti Péter György. A cég ügyvezetője a Medicover egészségügyi multinacionális magánszolgáltató korábbi vezetője, Fábián Lajos – írja a valasz.hu.

A lap kiemeli, hogy a magánegészségügyi intézmények területén történő tulajdonosváltások indikatívak lehetnek a következő kormányzati ciklus egészségpolitikájára nézve: a kormányközeli befektetők megjelenése a magánkórházi ellátásban a kórházak privátszektor felé való tolódását jelezheti. A valasz.hu szerint azonban ebben az esetben nem erről van szó: a vevők maguk is magánegészségügyi szereplők, akik a kedvező piaci körülmények miatt kezdtek felvásárlásba.

Forrás: valasz.hu
Kelt: 2018-04-12