Automata gyógyszeradagoló rendszert adtak át a hatvani kórházban
Mintegy kétszázmillió forint uniós és állami támogatásból megvalósult, a betegbiztonságot növelő fejlesztést adtak át szerdán a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézetben.

A fejlesztés keretében megújult az intézeti gyógyszertár és egy automata gyógyszeradagoló rendszert, két Semmelweis scannert, valamint 68 érintésmentes kézfertőtlenítő adagolót is üzembe helyeztek a kórházban.

Az új gyógyszeradagoló rendszer 15-20 százalékos gyógyszermegtakarítást tesz lehetővé, míg a szenzoros kézfertőtlenítők a higiéniát növelik. Stankovics Éva, az intézmény főigazgatója azt mondta, az innovatív fejlesztés az első tapasztalatok alapján követendő példa a hatékonyság növelése, a költségek csökkentése és a betegek biztonsága szempontjából egyaránt.

Hegedűs Melinda főgyógyszerész kiemelte: az automata gyógyszeradagoló rendszer teljesen új, 21. századi gyógyszerezési kultúrát honosít meg a hatvani kórházban. A számítógép vezérlésű berendezés többszörös ellenőrzéssel minimálisra csökkenti a gyógyszertévesztés lehetőségét és precíz adatokkal segíti a szakemberek munkáját. A rendszert egy rövid próbaüzem-periódus után március elseje óta használják „élesben”. Jelenleg 65 ágyat lát el a korszerű adagoló, amely fokozatosan veszi át az intézmény összes osztályának gyógyszerelését – tette hozzá.

Forrás: MTI
Kelt: 2018-03-22