Rekordot döntött az egyéni befizetések összege az OTP Egészségpénztárban
Jelentősen, több mint 36 százalékkal nőtt az egyéni befizetések összege tavaly az OTP Egészségpénztárban – közölte az OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatója csütörtöki, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Studniczky Ferenc elmondta: a várakozásoknak megfelelően 2017 rekordévet jelentett az OTP Egészségpénztár számára az egyéni befizetések terén. A 2016-os 27 százalékos bővülést követően ugyanis a múlt évben több mint 36 százalékkal, 5,65 milliárd forintra nőtt az egyéni tagok által egy éven belül befizetett összegek nagysága.

Hozzátette: a munkáltatói befizetés tavaly mintegy 3,73 milliárd forintot tett ki, ez 41 százalékkal kevesebb az előző évinél. Így 2017-ben a pénztár bevétele összesen 9,38 milliárd forint volt, hasonlóan az előző évihez. Az ügyvezető igazgató kiemelte: a 2017-es év több szempontból is történelmi volt az OTP Egészségpénztár számára. A pénztárhoz érkező egyéni befizetések 5,65 milliárd forintos összege tavaly először és mindjárt 57 százalékkal meghaladta a munkáltatói hozzájárulások összegét. A rendkívüli eredményhez nagyban hozzájárult a pénztár valaha volt legeredményesebb hónapja, 2017 decembere, amikor több mint 1,759 milliárd forint érkezett az egyénektől és a munkáltatóktól összesen a kasszába.

Studniczky Ferenc az MTI kérdésére elmondta: a befizetések és kifizetések egyensúlyban vannak, évente 9-10 milliárd forintot tettek ki mindkét oldalon. A kifizetéseket tekintve tavaly a gyógyszertári felhasználás 4,9 milliárd, a magánegészségügyi költés 2,2 milliárd, míg a gyógyászati segédeszközök finanszírozása 1,9 milliárd forintot tett ki.

Forrás: MTI
Kelt: 2018-03-06