Elhunyt Dr. György László
Váratlanul távozott közülünk Laci március első napján. Sok szál fűzte Őt a szakmához, mindnyájunkhoz, akik a rendszerváltást követően a gyógyszerészet megújítói voltunk.

Laci 1947-ben született a Nógrád megyei Litkén. 1970-ben Szegeden kapott gyógyszerészi diplomát, majd a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen védte meg doktori címét 1981-ben. Később a Veszprémi Egyetemen szerzett környezetmérnöki oklevelet. Szakmai pályafutását Balassagyarmaton gyógyszertárban kezdte, majd Balatonalmádiba pályázott sikerrel, ahol 1974-ben nevezték ki gyógyszertárvezetőnek. A nyolcvanas években az Egészségügyi Dolgozók Szakszervezetének Veszprém megyei főtitkára volt, innen váltott vissza a gyógyszertári munkára, amikor elsőként nyitotta magángyógyszertárát a Dr. György Gyógyszertárat Veszprém megyében, 1991-ben, Balatonalmádiban a Lenin u. 27. szám alatti bérelt ingatlanban. Az országban hatodik, Veszprém megyében az első magángyógyszertár volt az övé. 2002-ben költözött a Baross Gábor utcai, jelenleg is ott működő saját gyógyszertári ingatlanba, ami még abban az évben elnyerte a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége által alapított „Év Patikája” kitüntető elismerést. Mindkét gyermeke Péter és Balázs, gyógyszerész.

Alapító tagja a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének, ahol 1991-ben a Felügyelő Bizottságba is beválasztották. Évtizedeken keresztül dolgozott a közösség érdekében, szakmai, gazdasági, munkáltatói tapasztalatai értékes segítséget nyújtottak az érdekérvényesítésben. Az utóbbi években nagy hangsúlyt fektetett gyermekei gyógyszerészi szerepvállalásának erősítésébe, fokozatosan adva át a stafétát fiainak, akik ugyancsak megbecsült tagjai lettek a gyógyszerész közösségnek.

Isten áldjon Laci! Sok kedves emléket őrzünk Rólad és Nelliről, közös, távoli országokban való kirándulásokról, szakmáról, kikapcsolódásról, sportról, barátságról.

Magángyógyszerészek Országos Szövetsége

Forrás: MOSZ Info
Kelt: 2018-03-05