Erős negyedévet zárt a Richter

Habár a gyógyszergyártó cég részvényeinek árfolyama január eleje óta 5 százalékot zuhant az Esmya-ügy miatti óvatos befektetői magatartás okán, a cég kereskedelmi partnerétől, az Allergantól érkezett kedvező hírek pozitív irányba módosították az elemzői várakozásokat a cég 2017. negyedik negyedévi gyorsjelentésének megjelenése előtt – írja a vg.hu

Az Allergan a vártnál jobb adatokat közölt a Vraylar nevű termék értékesítéséről: az utolsó negyedévben a gyógyszer 87,7 millió dollár forgalmat eredményezett, ami 103 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakának 43,2 millió dolláros értékét. Tavaly összesen 287,8 millió dollár forgalmat generált a Vraylar az Egyesült Államokban, ennek 18 százaléka royalty díjként a Richtert illeti. További pozitív hír, hogy egy-két éven belül újabb betegségtípusokra lesz használható a Vraylar – írta a lap.

Ahogy azonban a portfolio.hu cikke megjegyzi, az elemzői várakozások között szokatlanul nagy eltérések mutatkoznak, ezért biztosat csak a negyedéves jelentés számai alapján lehet majd mondani.

Forrás: Világgazdaság Online
Kelt: 2018-02-07