Magánegészségügyi csoportot épít az Affidea

Megvásárolta az Affidea Diagnosztika Kft. a Főnix-Med Zrt.-t és leányvállalatát, ezzel a csoport a képalkotó diagnosztikai vizsgálatok mellett mintegy 30 szakorvosi területen járóbeteg-ellátást és országos lefedettségű vállalat-egészségügyi szolgáltatásokat is kínál – közölte Leitner György, az Affidea Kft. ügyvezető igazgatója keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Kiemelte, hogy ez az eddigi legnagyobb, szakmai befektető által végrehajtott akvizíció a magyar magánegészségügyi piacon. A befektetés értékét nem hozzák nyilvánosságra, erről az ügyvezető igazgató csak annyit mondott el, hogy teljes egészében saját forrásból finanszírozták. A Főnix-Med 600 alkalmazottat és szerződéses munkavállalót foglalkoztat, országszerte mintegy 100 telephelyen több mint 100 ezer munkavállaló vállalat- és foglalkozás-egészségügyi ellátását biztosítják. Az akvizíciónak köszönhetően az Affidea teljes körűen integrálja a Főnix-Med szolgáltatási protfólióját.

A Főnix-Med megvásárlása az Affidea első olyan hazai befektetése, amely kívül esik a képalkotó diagnosztika területén. A csoport integrált szolgáltatásokat kíván nyújtani a magánegészségügyi piacon, a tranzakció eredményeképpen a tevékenységi kör jelentősen kibővül – hangsúlyozta Leitner György.

Forrás: MTI
Kelt: 2018-02-06