XXIII. Gyógyszertár-működtetés Konferencia
2018. március 02-04. Hajdúszoboszló

Friss kiegészítés: Program

Program - Jelentkezési lap

Amint az már ismeretes, a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége 1991-ben alapított őszi rendezvényei népszerűségének volt köszönhető a döntés a „Gyógyszertár-működtetés” tavaszi konferenciák megalapításáról. Az ekkora már négynapos őszi kongresszusok (GYOK) témáinak bősége indokolta, hogy külön alkalommal, oldott légkörben beszélgessünk mindennapi teendőinkről, feladatainkról, gondjainkról. Ezt először 1996. március elején tettük meg. Az időzítés rendkívül figyelemreméltó, hiszen ekkor már folyamatban volt a privatizáció, lecsendesülőben a jogelőd nélküli patikalétesítések. A MOSZ hihetetlenül széles kapcsolatrendszert felépítve, a vállalkozói működtetésben gyakorlatot szerezve adta át a tapasztalatokat a „ringbe szálló” kollégáknak. Szépen alakult a közös nevező.

A márciusi időpont sok mindenre jó. Mögöttünk egy lezárt esztendő, annak tapasztalataival, eredményeivel és befejezetlen törekvéseivel. Előttünk az aktuális esztendő. Ilyenkor alakulnak ki a súlypontok, az erővonalak, rangsoroljuk a tennivalókat. Évről évre megtartottuk az alapítás idején megfogalmazott célkitűzést, és tavasszal protokollmentes beszámolókat, vitaindítókat és konzultációt tartunk, ha úgy tetszik felgyűrt ingujjban. Így tervezzük ezt 2018-ban is. Az időzítés most is hordoz kihívást, hiszen alapvető kérdésekben várható változás a gyógyszerellátás területén.

Annak érdekében, hogy mindenki számára hozzáférhetővé tegyük a közös gondolkodást, tavaly már megváltoztattuk a rendezvény korábban tradicionális helyszínét. Siófokról Egerszalókra költöztünk. A sikeren felbuzdulva idén is megtartjuk a térséget, ezúttal Hajdúszoboszlóra hívjuk a gyógyszerészeket, munkatársaikat és hozzátartozóikat. A konferenciának az egymás mellett lévő három szálloda, a Béke, az Apollo és az Aqua-Sol adnak otthont.

Úgy gondolom, számos megbeszélnivalónk van. Igen sok a tennivaló. Fokozódnak az elvárások a szakma iránt, miközben növekszik a nyomás és bővülnek a feladatok. Meglassulni látszik a hivatást fejlesztő programok végrehajtása, szaporodik az adminisztráció, miközben forrásbővítés nincs a napirenden.

Beszéljünk minderről.

Tisztelettel és megbecsüléssel várunk minden érdeklődőt a „Gyógyszertár-működtetés 2018” konferencián, Hajdúszoboszlón március első hetének végén!

Figyelje híreinket!

Dr. Mikola Bálint

Forrás: MOSZ Info
Kelt: 2017-12-18