Elhunyt Dr. Kovács János, a MAOOSZ elnöke

Hosszú betegséget követően, életének 46. évében elhunyt dr. Kovács János, a Magánorvosok Országos Szövetségének elnöke.

Janó (hiszen mindenki így ismerte) 1971-ben született Móron. Középiskolai tanulmányait Székesfehérváron a József Attila Gimnáziumban végezte. Itt ismerkedett meg osztálytársával, Ildivel, akit 6 évvel később feleségül vett. Érettségi után a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen tanult, majd ezzel párhuzamosan a Budapesti Közgazdasági Egyetemet is elvégezte. Első munkahelyén, a SOTE Bőrklinikáján 10 évet töltött, majd főorvosként dolgozott a VI. kerületi Rendelőintézetben. Eközben jelentős magánpraxist alakított ki, valamint alapítója és elnöke lett előbb a Magyar Magánbőrgyógyászok Közhasznú Egyesületének, majd a Magánorvosok Országos Szövetségének, és főszerkesztője a Bőrgyógyász Infó nevű szakmai folyóiratnak.

2009 márciusában a MOSZ és a MAOOSZ, a két szervezet közös céljainak előmozdítása érdekében együttműködési megállapodást kötött. Ebben rögzítették az orvosok és gyógyszerészek partneri kapcsolatának elemeit, közös, hosszú távú egészségpolitikai célkitűzéseiket. A két szervezet elnöksége kölcsönösen részt vett a társszervezet munkájában, prezentációkat vállaltak egymás rendezvényein.

Szakmai együttgondolkodásunkat jelzi az is, hogy az 1991-ben alakult Magángyógyszerészek Országos Szövetsége (MOSZ), az 1992-ben alakult Magyarországi Praktizáló Orvosok Szövetsége (MAPOSZ), és a 2008-ban megalakult Magánorvosok Országos Szövetsége (MAOOSZ) civil szerveződések 2015 júliusában létrehozták a Magán Egészségügyi Szövetséget (MESZ). Alapítók célkitűzése ma is, hogy az említett szervezetek tagsága működési területükön, az éves szinten több mint százmilliós páciens és ellátó szakszemélyzet közötti kontaktot elemezve építse fel az orvos/páciens/gyógyszerész minőségbiztosított együttműködést az egészség fenntartása, a betegségek megelőzése és a gyógyító tevékenység rendszerében.

Janó hihetetlen szorgalommal, munkabírással és életkedvvel rendelkezett. Fontosnak tartotta a barátságot. Három gyermek boldog és büszke apjaként szerette családját, az életet, a hivatását, a vidámságot, a társaságot, a humort. Minden helyzetre volt egy jó poénja.

Így emlékezzünk rá, ez adjon nekünk is erőt!

Forrás: MOSZ Info
Kelt: 2017-07-10