Teljessé váltak a Pfizer fertőző agyhártyagyulladás elleni készítményei
Megkapta az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) forgalomba hozatali engedélyét a fertőző agyhártyagyulladás egyik leggyakoribb, a meningococcus B elleni védőoltásra a Pfizer - közölte a vállalat kedden közleményben az MTI-vel.
Budapest, 2017. június 13., kedd (MTI) - Megkapta az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) forgalomba hozatali engedélyét a fertőző agyhártyagyulladás egyik leggyakoribb, a meningococcus B elleni védőoltásra a Pfizer.

A tájékoztatás szerint az EMA május 24-én engedélyezte a meningococcus B okozta megbetegedés ellen védelmet nyújtó készítmény forgalomba hozatalát, amellyel teljessé vált a Pfizer által forgalmazott, az agyhártyagyulladás megelőzésére szolgáló termékeinek köre.

A következő lépés az lesz, hogy a magyarországi patikákban is elérhetővé tegyék a vakcinát.

A közlemény idézi Zsigmond Krisztinát, a Pfizer magyarországi vakcinaüzletágának igazgatóját, aki szerint az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett a magyarországi érdeklődés az agyhártyagyulladás elleni védőoltások iránt, amelyek egy ritka, gyors lefolyású és gyakran halálos kimenetelű megbetegedés elkerülésében nyújtanak hatékony védelmet.

A szakember úgy véli, azzal, hogy a két év alatti gyermekek számára ingyenes lett a meningococcus C megbetegedés elleni védőoltás, ez fontos lépés volt a védettség kiterjesztésében. Jelezték, a Pfizer eddig is folyamatos ellátást biztosított mindkét forgalomban lévő, meningococcus elleni oltóanyagából.

Forrás: MTI
Kelt: 2017-06-14